CarPlay in je auto

CarPlay kunnen we inbouwen door je bestaande radio te vervangen door een 2-Din autoradio met CarPlay. Ook wanneer je een originele af fabriek radio hebt hebben we vaak een oplossing. Door te werken met auto specifieke inbouwframe kunnen we een 2-Din autoradio vakkundig inbouwen in jouw auto.

CarPlay toevoegen bij een origineel beeldscherm

Mocht je af fabriek radio niet te vervangen zijn, dan kunnen we bij de meeste auto’s een module toevoegen dat het wel mogelijk maakt. Kortom, mogelijkheden genoeg om naar onze showroom te komen of contact met ons op te nemen.

Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?

CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om iOS te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de Apple iPhone 5 of nieuwer.

Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je beschikken over een autoradio met CarPlay ondersteuning.

CarPlay apps

CarPlay maakt integratie van iOS navigatie apps mogelijk. De belangrijkste functie van CarPlay is waarschijnlijk de navigatie mogelijkheid. App ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om hun applicatie ook beschikbaar te stellen voor gebruik in de auto.

De apps van Apple die ondersteund worden door CarPlay, zijn de bekende apps zoals:

Waze/Maps/Google maps\TomTom GO/Spotify/Flitsmeister

Originele scherm achteraf uitbreiden met CarPlay

Rij jij in een auto met een af-fabriek scherm, maar zou je ook de gemakken van CarPlay willen hebben? Mogelijkheden om dit aan je eigen radio met origineel scherm toe te voegen, zijn volop in ontwikkeling. Zo kan ook jij CarPlay in je auto gebruiken. Je krijgt dan op je originele scherm de gebruikersapplicaties van nu.